Android Sıfırlaması Bazı Bilgilerinizi Silmiyor!

ICS_Factory_Reset_1

Akıllı telefonlar epey yaygın ve çoğumuz birden çok kez başka model akıllı telefon kullanmış durumda. Bunları kimi zamana aile üyelerine veriyoruz ama kimi zaman başkalarına satıyoruz. Android işletim sistemli bir akıllı telefonda ayarlara girip sıfırlama yapmak yani fabrika çıkışı ayarlarına dönmek yeterli mi? Telefonu başkasına vermeden önce bunu uygularsak uygulamalar ve bize ait kişisel bilgilerle dosyalar siliniyor, bunu belirten uyarı mesajı geliyor. Acaba içiniz rahat olmalı mı?

Son bir araştırmaya göre durum akla kara kadar berrak değil. Verileriniz başkasının eline düşerse işiniz iş olabilir ve ciddi bir sorun doğabilir. Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan incelemeye 21 ayrı Android işletim sistemli (2.3 – 4.3 arası sürüm yüklü) katılmış ve fabrika sıfırlaması yapılsa bile can sıkacak bilgilerin kaldığı görülmüş. Kişiler listesi, görseller, videolar, SMS, e-posta ve Facebook gibi üçüncü partilerin oturum bilgileri gibi önemli bilgiler ele geçirilebilmiş. Cihazların yüzde 80’i Google veri erişimi için gerekli anahtarı da korumayı sürdürmüş! Sorunun sebebi Google değil, kendilerine özel arabirimler geliştiren üreticiler çünkü sıfırlama işlemi süresince tam olarak tamamlanmasını engelleyen sürücü eksikleri buna neden vermiş.

[Toplam:2    Ortalama:3.5/5]

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir