WhatsApp’ın Hesap Bilgilerinizi Paylaşmasını Engelleyin

WhatsApp‘ın yayınlanan son güncellemesi beraberinde yeni bir kullanım şartları ve gizlilik sözleşmesi getirdi. Peki bu yasal sözleşmeyi önemli yapan neydi? Uygulamalarda karşımıza çıkan sözleşme ekranlarını genelde görmezden geliriz. Ancak WhatsApp’ın sunduğu sözleşme onaylandığı takdirde telefon numaranız dahil olmak üzere tüm kayıtlı kişisel bilgilerinizi Facebook ile paylaşmayı onaylamış oluyorsunuz.

WhatsApp’ın Hesap Bilgilerinizi Paylaşmasını Engelleyin

Sözleşme WhatsApp’ı çalıştırdığınız ilk anda karşınıza çıkıyor. Basit bir refleksle onayla dediğiniz takdirde WhatsApp’ın telefonunuz başta olmak üzere tüm bilgilerinizi Facebook’a göndermesini onay veriyorsunuz. WhatsApp’ın yakın zamanda Facebook tarafından satın alındığını düşünürsek bu beklenmedik bir hamle değildi. Ancak dikkatli kullanıcılar sayesinde bu detay kısa sürede fark edildi. Eğer sözleşmeyi onayladıysanız, 30 gün içerisinde iptal etme hakkınız bulunuyor.

WhatsApp'ın Hesap Bilgilerinizi Paylaşmasını Engelleyin

Sözleşmenin Devamını Oku kısmına gizlenen bu özelliği devre dışı bırakmaksa çok kolay. WhatsApp’ı çalıştırıp, Ayarlar menüsünden Hesap ekranına geçtiğinizde Disk Kullanımı başlığının altında Hesap Bilgimi Paylaş butonunu bulacaksınız. Bu özelliği devre dışı bırakmanız problemi çözüyor.

WhatsApp sözleşmesinde belirttiği gibi bilgilerinizi reklam servislerinin geliştirilmesi yönünde kullanıyor. Yani bilgileriniz başkaları ile açık şekilde paylaşılmıyor. Eğer bununla ilgili bir sorununuz yoksa aktif de bırakabilirsiniz. Zaten Facebook ve WhatsApp’ı aynı anda kullanan kullanıcıların bazı bilgilerinin alındığı biliniyor. Ancak unutmayın kullanıcılara sunulan bu seçenek 30 gün sonra erişilebilir olmayacak.

[Toplam:2    Ortalama:5/5]

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir