Android Isınma sorunu ve sorunun çözümü için neler yapabileceğinize değineceğiz. Android işletim sistemli akıllı telefonunuzda zaman zaman fazla ısınma sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunun çeşitli sebepleri ve çözüm yöntemleri bulunmakta. Dilerseniz Android Isınma sorunu için çözüm yöntemlerine daha yakından bakalım.
Android'de Isınma Sorunu ve Çözümü
Orijinal Şarj Adaptörünü Kullanımı
Akıllı telefonunuzun kullanım kılavuzunu okumuş muydunuz? Hemen her üretici akıllı telefonları ile birlikte orijinal şarj adaptörlerini ve kablolarını kullanmanızı tavsiye ediyor; özellikle replika ürünlerin cihazlarda ısınma sorunu yaratması ve hatta pillerin patlamasına neden olması ihtimal dahilinde. Orijinal şarj aletini kullanmayı tercih edin.
Telefonu Sürekli Olarak Şarjda Bırakmak
Akıllı telefonunuzu sürekli olarak şarjda bırakmayın, cihazın sürekli şarjda kalması ısınmasına neden olacaktır.
Aynı Anda Birden Fazla Uygulama Kullanımı
Android işletim sistemi aynı anda çok sayıda uygulamayı kullanma olanağı sağlamakta. İşlemci ve grafik işlemcisine binen yük arttıkça doğal olarak cihaz daha fazla ısınacaktır. Bu nedenle ısınma sorunuyla karşılaştığınızda ihtiyacınız olmayan / gereksiz uygulamaları kapatarak akıllı telefonu rahatlatabilirsiniz.
Yüksek Çözünürlüklü Video Akışı
YouTube vb. kaynaklardan uzun süre boyunca yüksek çözünürlüklü video izlemek akıllı telefonunuzun ısınmasına neden olabilir. Bu duruma bir de yüksek ekran parlaklığı değeri eklenince cihaz daha fazla ısınacaktır.
Üst Düzey Grafiklere Sahip Oyunlar
Android işletim sistemli akıllı telefonlarımız nesiller ilerledikçe daha da güçleniyor. Doğal olarak daha başarılı grafiklere sahip oyunlarla karşılaşıyoruz. Yüksek işlem gücü, RAM ve internet bağlantısına ihtiyaç duyan oyunlar akıllı telefonunuza yük bindirecek ve cihazın ısınmasına neden olacaktır. Sıcaklığı makul seviyelerde tutmak adına oyun oynarken küçük aralar verebilirsiniz.
Hasar Görmüş Piller
Akıllı telefonunuzu uzun süre boyunca kullanıyorsanız artık pilini değiştirme zamanı gelmiş olabilir. Eski pillerde ısınma sorunu yaşanmakta, bazen pillerin genişlediğini ve şiştiğini görebiliyoruz. Bu durumda pili derhal değiştirmelisiniz.
Cihazı Havalandırmak
Akıllı telefonunuz cebinizdeyken ısındığını hissediyorsanız cebinizden çıkarıp biraz havalanmasına izin verin.
Su Hasarı
Akıllı telefonunuz ıslanma nedeniyle hasar gördüyse pilde yaşanan sıkıntılardan dolayı ısınma sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Cihazda yer alan LDI (Liquid Damage Indicator – Sıvı Hasar Göstergesi) sticker'ını bularak cihazın sıvı kaynaklı hasar alıp almadığını öğrenebilirsiniz.
Güncel Olmayan Uygulamalar
Akıllı telefonunuzda kurulu olan uygulamaları güncelleyin ve varsa Android güncellemelerini de yükleyin. Güncel olmayan yazılımlar sistem kaynaklarını verimsiz şekilde kullanarak cihazın ısınmasına neden olabilir.
Kılıf Kullanımı
Özellikle yaz aylarında kılıf kullanımı cihazın ısınmasına neden olabilir. Yaz döneminde mümkünse kılıf kullanımına ara verin.