iPhone: Fotoğrafları Paylaşmadan Önce Kişisel Bilgileri Gizlemek

Apple iPhone'da Fotoğrafları Paylaşmadan Önce Kişisel Bilgileri Gizlemek için izlemeniz gereken aşamaları anlatacağız. Hemen hepimiz sosyal ağlarda akıllı telefonumuzla çektiğimiz fotoğrafları ve çeşitli kaynaklardan aldığımız ekran görüntülerini paylaşıyoruz. Bu durum hiçbirimize tuhaf gelmiyor ve paylaşım yapmadan önce bir saniye durup düşünmüyoruz. Her ne kadar halka açık alanlarda çektiğimiz fotoğrafları ve herkese açık kaynaklardan elde ettiğimiz ekran görüntülerini paylaşıyor olsak da bu görsellerin çok sayıda kişisel bilgi içerebileceğini unutmamamız gerekiyor. Çoğu durumda fotoğraftaki yüzleri, araç plakalarını ya da tabelaları gizlemek iyi bir fikir olacaktır. Ekran görüntülerindeki kişisel bilgileri de gizlemenizde fayda var. iOS için geliştirilen ve 0.99 USD karşılığında satın alınabilen Redacted uygulaması ile iPhone'da Fotoğrafları Paylaşmadan Önce Kişisel Bilgileri Gizlemek mümkün.

iPhone: Fotoğrafları Paylaşmadan Önce Kişisel Bilgileri Gizlemek

Redacted uygulaması galerinizde yer alan fotoğraflarda düzenleme yapabiliyor. Blur'lama, pikselleştirme ya da siyah çubuk ekleme yöntemiyle bilgi gizleyebiliyor. Kullanımı standart çizim uygulamalarına kıyasla daha kolay çünkü fırçalarla çalışmıyorsunuz. Bunun yerine önemli bilgiler içeren gizlemek istediğiniz alanları kutu formunda araçlarla seçiyorsunuz.

Redacted uygulamasını yükledikten sonra çalıştırın ve uygulamanın fotoğraflarınıza erişmesine izin verin. Galerinizden bir fotoğraf seçin, gördüğünüz gibi kontroller arayüzde sol alt kısımda bulunuyor.

iPhone Fotoğrafları Paylaşmadan Önce Kişisel Bilgileri Gizlemek 1

Bu araçlar soldan sağa doğru pikselleştirme, blur'lama ve siyah çubuk oluşturma işlevlerine sahip. Kullanmak istediğiniz aracın üzerine dokunun ve parmağınızı fotoğrafta gizlemek istediğiniz alana sürükleyin.

iPhone Fotoğrafları Paylaşmadan Önce Kişisel Bilgileri Gizlemek 2

Parmağınızı ekrandan kaldırana kadar çizdiğiniz dikdörtgenin altında neyin olduğunu görebiliyorsunuz. Parmağınızı kaldırdıktan sonra her şey bulanıklaştırılacak, pikselli olacak veya karartılacaktır. Dilediğiniz düzenlemeleri gerçekleştirdikten sonra Save Image seçeneğine dokunarak değişiklikleri kaydedebilirsiniz.

Redacted — Censor stuff
Redacted — Censor stuff
Price: 12,99 TL