Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Bu küçük rehberimizde 'Telegram Hesabı Nasıl Silinir?' sorusuna yanıt vereceğiz. Telegram en başarılı anlık mesajlaşma uygulamalarından birisi konumunda. En iyi WhatsApp alternatiflerinden birisi olan araç büyük boyutlu dosya gönderme, Web hizmetini akıllı telefon aktif internet bağlantısına sahip olmasa da kullanabilme özellikleri ve kanalları ile ön plana çıkıyor.

Çeşitli gerekçelerle Telegram hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Uygulamada hesabı silme seçeneğini bulmak pek de kolay değil. Telegram hesabını silmek için izlenebilecek iki farklı yöntem var, biz ikisine de değineceğiz.

Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Öncelikle Android veya iOS işletim sistemli akıllı telefonunuzdaki Telegram uygulamasını açın ve arayüzde sol üst kısımda yer alan, üç yatay çizgili simgeye sahip olan menü butonuna dokunun. Settings'e erişin.

Karşınıza gelen ekranda Privacy and Security seçeneği ile devam edin.

Android uygulamasında Account self-destructs bölümü altında, iPhone uygulamasında ise Delete My Account sekmesi altında If you’re away for seçeneği bulunmakta, ona dokunun.

Açılan menüden 1 month'u seçin.

Uygulamadaki oturumu kapatın veya uygulamayı akıllı telefonunuzdan kaldırın. Telegram hesabınızla 1 ay boyunca oturum açmadığınızda hesabınız tüm mesaj ve kişilerle birlikte silinecektir. Gruplara erişim imkanınız da son bulacaktır.

Telegram hesabınızı derhal silmek istiyorsanız öncelikle bu bağlantıya erişin.

Telegram hesabınızı oluştururken kullandığınız telefon numarasını girin. Next'e dokunun.

Uygulama aracılığıyla size bir doğrulama kodu verilecektir. Bu kodu kopyalayın ve web sayfasındaki Confirmation code kutucuğuna yapıştırın. Sign in butonunu kullanın.

Deactivate account seçeneği ile devam edin. Hesabınızı silme gerekçenizi yazın ve Done butonuna dokunun.

Son olarak Yes, delete my account seçeneğini kullanın. Telegram hesabınız tüm verileriyle birlikte silinecektir.