Brisanje Facebook naloga (najlakši način)

Facebook je jedna od najpopularnijih platformi društvenih mreža koju koriste milioni ljudi širom svijeta. Skoro svi imaju Facebook nalog, zar ne? Dakle, šta treba da uradite ako više ne želite da koristite Facebook i želite da trajno izbrišete svoj nalog? U ovom članku vodimo vas kroz proces brisanja Facebook naloga. Sad Kako izbrisati facebook nalog Objasnimo korak po korak:

1. Napravite sigurnosnu kopiju vaših podataka prije brisanja Facebook naloga

Prije nego što izbrišete svoj račun, važno je napraviti sigurnosnu kopiju svih vaših podataka na Facebooku, uključujući fotografije, video zapise, objave i druge informacije. Facebook vam daje mogućnost preuzimanja svih podataka povezanih s vašim računom, a to možete učiniti slijedeći ove jednostavne korake:

  1. Kliknite na strelicu nadole u gornjem desnom uglu vaše Facebook stranice.
  2. “Postavke i privatnostOdaberite " i „PostavkeKliknite na “.
  3. Iz menija s lijeve strane “Vaše informacije na FacebookuKliknite na “.
  4. Da preuzmete sve svoje podatke i sadržaj sa Facebooka “Preuzmite Vaše informacije”Odaberite i.
  5. Odaberite željeni raspon podataka, format i kvalitetu i kliknite "Kreiraj datotekuKliknite na “.

Možda će vas zanimati: Metoda brisanja Instagram naloga

2. Deaktivirajte svoj Facebook nalog

Nakon što napravite sigurnosnu kopiju vaših podataka, sljedeći korak je da privremeno onemogućite svoj Facebook račun. Deaktiviranje vašeg naloga razlikuje se od brisanja i omogućava vam da se odmorite od Facebooka bez gubitka podataka ili sadržaja. Vaš račun možete deaktivirati na sljedeći način:

  1. Kliknite na strelicu nadole u gornjem desnom uglu vaše Facebook stranice.
  2. “Postavke i privatnostOdaberite " i „PostavkeKliknite na “.
  3. Kliknite na 'Vaše informacije o Facebooku' u meniju s lijeve strane.
  4. "Onemogući i izbrišiOdaberite “.
  5. "Deaktivirati nalogOdaberite ” i slijedite upute da dovršite proces.
Možda će vas zanimati:  Brisanje Instagram naloga - Aktuelno 2023

3. Izbrišite svoj Facebook nalog

Facebook Ako ste odlučili trajno izbrisati svoj račun, to možete učiniti slijedeći ove jednostavne korake:

  1. Prijavite se na svoj Facebook nalog.
  2. Kliknite na vezu da biste zatražili brisanje vašeg računa naveden u ovom članku.
  3. Unesite svoje korisničko ime i lozinku i „NastaviKliknite na dugme ”.
  4. Slijedite upute da potvrdite brisanje vašeg računa i vaš račun će biti trajno izbrisan u roku od 14 dana.
Brisanje Facebook naloga
Kako izbrisati Facebook stalni nalog?

nije: Nakon što pokrenete brisanje, vaš nalog će biti privremeno onemogućen, a vaši podaci i sadržaj će biti uklonjeni sa Facebook servera. Međutim, ovaj proces može potrajati neko vrijeme da se završi i možete nastaviti primati obavještenja sve dok vaš račun ne bude trajno izbrisan.

Sve u svemu, brisanje vašeg Facebook naloga je jednostavan proces koji zahtijeva sigurnosnu kopiju vaših podataka, privremeno deaktiviranje vašeg računa, a zatim njegovo trajno brisanje. Prateći ove jednostavne korake, možete preuzeti kontrolu nad svojim prisustvom na mreži i zaštititi svoje podatke i privatnost.

Možda ti se također sviđa