Instagram: Canlı Yayın Videosunu Paylaşmak

Instagram'da canlı yayın videosunu paylaşmak için izlenmesi gereken aşamaları ele alıyoruz. Instagram takipçilerinize canlı yayın yapabilmenizi sağlıyor. Bu, Facebook'taki Live özelliğine oldukça benziyor. Özellik başlangıçta kullanıma sunulduğunda oldukça basitti ama işe yarıyordu. Instagram zamanla canlı videoyu galerinize kaydetme olanağını ekledi. Daha sonra kaydedilen videoyu hesabınızda paylaşma seçeneğiniz oldu. Ama burada ince bir nokta var. Instagram videoları paylaşmanıza izin veriyor ancak zaman sınırlaması var. Canlı videolar için böyle bir limit yok, bu da oldukça uzun olabilecekleri anlamına geliyor. Instagram'ın canlı Instagram videosunu 24 saat boyunca paylaşma seçeneğini eklemesinin nedeni bu.

Instagram: Canlı Yayın Videosunu Paylaşmak

Canlı Instagram videosunu 24 saat için paylaşmak istiyorsanız öncelikle doğal olarak bir canlı yayın başlatmalısınız. Canlı yayınınızı gerçekleştirin ve tamamlayın. Sonlanma ekranında videoyu paylaşma seçeneğini göreceksiniz. Videoyu kaydetme seçeneği de burada mevcut.

Instagram Canlı Yayın Videosunu Paylaşmak 1

Canlı videonuz üst kısımda, tıpkı hikaye gibi yerini alacaktır. Tekrar görüntülemek için üzerine dokunabilirsiniz. Videoyu silme ve bazı kişilerin bu videoyu izlemesini engelleme seçeneklerine de sahipsiniz.

Instagram Canlı Yayın Videosunu Paylaşmak 2

Arkadaşlarınız videoya yanıt yazabiliyor. Yanıtlar gelen kutunuza düşüyor, yorumlar gibi belirmiyor çünkü video paylaşımı geçici süreyle olduğu için yorumlar da geçici nitelikte.

Canlı videonun kimler tarafından görüntülendiğini görmek için videoyu oynatın. Oynatılırken yukarı doğru kaydırma hareketi yapın. Hikayenize bakan takipçilerinizin listesini alacaksınız. Bu ekrandan, izleyicilerden bazılarının hikayenizi ve gelecekteki hikayeleriniz ile yayınlarınızı görüntülemesini engelleme seçeneğiniz var.

Instagram Canlı Yayın Videosunu Paylaşmak 3

Yayını tamamladıktan sonra paylaşacak olsanız dahi galerinize de kaydetmenizde fayda var çünkü daha önce de belirttiğimiz gibi paylaşım 24 saat boyunca görüntülenebiliyor ancak sonrasında siliniyor.