Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Bu küçük rehberimizde 'Facebook Hesabı Nasıl Silinir?' sorusuna yanıt arayacağız. On yılı aşkın süre önce kurulan ve hızla büyüyen bir sosyal ağ olan Facebook bugün 1 milyarı aşkın sayıda kullanıcının bulunduğu bir site. Artık olgunluk döneminde olan ve gençlerin fotoğraf / video paylaşımı ile canlı yayın için Instagram, anlık mesajlaşma için WhatsApp'a yöneldiği çağda Facebook kan kaybediyor.

Facebook devasa bir şirket ve adlarını andığımız diğer uygulamalara ek olarak birçok farklı firmayı da çatısı altında toplamıştı. Ancak gençlerin ilgisinin iyiden iyiye başka ağlara ve uygulamalara kaydığı bir gerçek. Son dönemde milyonlarca Facebook kullanıcısının verilerinin elde edilip kullanılmış olması gibi haberler de şüphesiz tepki topladı. Facebook'taki akış artık ilginizi çekmiyorsa ve Facebook hesabınızı başka uygulama / hizmetlerde oturum açmak için kullanmıyorsanız Facebook hesabınızı silmek isteyebilirsiniz.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Öncelikle Facebook hesabını deaktive etmek ile silmek arasında fark olduğunu belirtelim. Facebook hesabınızı deaktive edince tüm bilgileriniz Facebook sunucularında saklı kalıyor ancak arkadaşlarınız profilinizi görüntüleme, eski paylaşımlarınıza bakma gibi işlemler gerçekleştiremiyor. Hesabınızı dilediğiniz zaman aktive edebiliyorsunuz.

Facebook hesabınızı sildiğinizde ise tüm bilgiler ortadan kayboluyor; fotoğraflar, notlar, beğeniler, arkadaşlar siliniyor.

Facebook hesabınızı silmek için Facebook hesabınızla oturum açın ve hesap ayarları sayfasına erişin. General sekmesi altındaki Download a copy of your Facebook data butonunu kullanarak Facebook hesabınızın bilgilerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Bilgilerinizi indirdikten sonra Hesabımı Sil sayfasına gidin. Burada ilgili butona tıklayın.

Facebook hesabınızı mobil uygulamalar üzerinden silemiyorsunuz. Bunun için tarayıcıda masaüstü görünümünü etkinleştirmeniz ve Facebook hesabınızla oturum açmanız lazım.