Kars'ta yedigim lezzet :)

Katılım
17 Ağu 2016
Mesajlar
144
Yer
Kayseri
Arkadaşlar Ben hangi farklı lezzetleri tatmayı çok severim sırf bunun içinde bir çok ile gidip lezzetleri tatmışımdır bir gün kars'taki kazın lezzeti kulagıma geldi dururmuyum araştırdım arkadaş buldum bir tane bastım gittim :) tabiki kazın en güzel yendigi mevsim kış mış yollarda baya bir çile çektik neyse sonunda hedefimize vardık arkadaşlarımın ailesi ile tanıştık bende sanıyorum akşam yemegine yiyecez meğersem öyle değişmiş :) öncelikle en güzel kazı tuttuk onu 1 gün boyunca ekstaran besledik farklı yerde tutular kaz gevşein diye sonrasında huysuzlandırmadan kestiler ben tabi yine seviniyorum ki akşama yiyecez :) yine hayal kırıklıgına ugradım kazı soyduktan sonra karın altına 2 metreye kadar gömdüler yırtıcı hayvanlar çıkarmasın diye karın altında 3 gün duracak dediler bende dedim ben bir erzuruma gideyim ordaki arkadaşların yanına orda cağ kebabı yedik onu sonra anlatırım oda çok lezzetliydi neyse gezdik dolaştık tekrardan karsa ulaştık dedim hadi yiyelim artık olmaz dediler 2 günde dışarda kuruyacak dediler iyice sabırsızlandım tabi 2 günde sabrettik ve o gun geldi tandırı yaktık tandır ekmegi ve bulgur pilavını tandırın en alt kısmına yerleştirdiler sonrasında aşağı doğru saldık bulgur pilavı altta kaz üste kaz piştikce süzen yağları bulgur pilavına damlıyor ve bir bucuç saat pişirmenin ardından sofraya kondu eşsiz lezzet tadımı anlatılmaz yaşanır :)
 

Koray

Üye
Katılım
4 Ağu 2016
Mesajlar
126
Yer
Adana
Cihaz
Iphone 7
Kesinlikle benim gibi birisi tamamen boğaz :) . Henüz erzuruma kars a kadar gitmesem de Konya'ya kadae gidio etli pide yemisligim var. Bu sene bir seminer için Erzurum Atatürk Universitesine gideceğim, umarım gittiğim zamanda vakit bulur da yemek yerim. Tavsiyeleriz için teşekkürler :)
 

pamirkiziltug

Yönetici
Katılım
3 Ağu 2016
Mesajlar
7,623
Yaş
36
Yer
Ayvalık
Cihaz
Lenovo P2
Arkadaşlar Ben hangi farklı lezzetleri tatmayı çok severim sırf bunun içinde bir çok ile gidip lezzetleri tatmışımdır bir gün kars'taki kazın lezzeti kulagıma geldi dururmuyum araştırdım arkadaş buldum bir tane bastım gittim :) tabiki kazın en güzel yendigi mevsim kış mış yollarda baya bir çile çektik neyse sonunda hedefimize vardık arkadaşlarımın ailesi ile tanıştık bende sanıyorum akşam yemegine yiyecez meğersem öyle değişmiş :) öncelikle en güzel kazı tuttuk onu 1 gün boyunca ekstaran besledik farklı yerde tutular kaz gevşein diye sonrasında huysuzlandırmadan kestiler ben tabi yine seviniyorum ki akşama yiyecez :) yine hayal kırıklıgına ugradım kazı soyduktan sonra karın altına 2 metreye kadar gömdüler yırtıcı hayvanlar çıkarmasın diye karın altında 3 gün duracak dediler bende dedim ben bir erzuruma gideyim ordaki arkadaşların yanına orda cağ kebabı yedik onu sonra anlatırım oda çok lezzetliydi neyse gezdik dolaştık tekrardan karsa ulaştık dedim hadi yiyelim artık olmaz dediler 2 günde dışarda kuruyacak dediler iyice sabırsızlandım tabi 2 günde sabrettik ve o gun geldi tandırı yaktık tandır ekmegi ve bulgur pilavını tandırın en alt kısmına yerleştirdiler sonrasında aşağı doğru saldık bulgur pilavı altta kaz üste kaz piştikce süzen yağları bulgur pilavına damlıyor ve bir bucuç saat pişirmenin ardından sofraya kondu eşsiz lezzet tadımı anlatılmaz yaşanır :)
Kaz asması diyorlar sanırım ona. Ben de Samsun yöresinden bir arkadaşımın yanında yemiştim. Oldukça iyiydi ama feci yağlı bir yemek.
 

teknolog

Üye
Katılım
12 Eki 2018
Mesajlar
35
Cihaz
iPhone X
Yemeklerini çok övdüler zamanında gerçekten. Umarım bir gün gidebilmek nasip olur :)
 

Şu anda çevrimiçi

Şu anda çevrimiçi üye yok.